Erdogan čestitao turskom premijeru na rezultatima ustavnog referenduma

© AP Photo / Lefteris PitarakisTurski predsednik Redžep Tajip Erdogan ulazi u kabinu na biračkom mestu u Istambulu. Građani Turske će se danas na referendumu izjasniti o ustavnim promenama, kojima bi se proširila ovlašćenja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ulazi u kabinu na biračkom mestu u Istambulu. Građani Turske će se danas na referendumu izjasniti o ustavnim promenama, kojima bi se proširila ovlašćenja predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je telefonom premijeru Binaliju Jildirimu na pozitivnom rezultatu ustavnog referenduma, prenela je televizija NTV pozivajući se na izvor u administraciji turskog lidera.
Pristalice Stranke pravde i razvoja nose zastave sa likom predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Prema preliminarnim rezultatima ustavnog referenduma većina glasača glasala je za ustavne promene u Turskoj. - Sputnik Srbija
Sultan Erdogan ili sledi veliki preokret?

Prema podacima agencije „Anadolija“, koja zajedno sa Vrhovnim izbornim savetom ima pravo da objavljuje rezultate glasanja, nakon obrade 98 odsto glasačkih listića pristalice ustavnih reformi imaju 51,3 odsto glasova. Amandmani ustava predviđaju prelazak na predsednički sistem uprave.

Erdogan je, takođe, telefonom pozvao lidera nacionalističke Partije narodnog pokreta Devleta Bahčelija, koji je podržao ustavne reforme. Izvor je naveo da je Erdogan rekao da je ishod referenduma već jasan i izrazio nadu da će njegovi rezultati imati koristi za zemlju i narod.

Ustavne promene za prelazak na predsednički sistem ranije je odobrio turski parlament i potpisao predsednik Erdogan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala