Teroristi na Kosmetu prete za Vaskrs

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIKosovska policija u Prištini
Kosovska policija u Prištini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski savet za bezbednost saopštio je da je otkriveno nekoliko pojedinaca i grupa, koje su imale nameru da, kako se navodi, destabilizuju Kosovo i izvrše dela protiv nekih lidera i političkih zvaničnika.

Kako prenose kosovski mediji, pozivajući se na saopštenje saveta, kosovske institucije otkrile su nekoliko pojedinaca i njihovih grupa povezanih sa grupama i pojedincima iz drugih zemalja u inostranstvu koji su orijentisani da destabilizuju Kosovo i ugroze ustavni poredak.

Te grupe su, prema saopštenju, imale nameru da „izvrše dela protiv pojedinih lidera i političkih zvaničnika“.

Pripadnici kosovske policije - Sputnik Srbija
Policija na Kosovu u pripravnosti, ukinuti godišnji odmori

„Kosovske institucije preduzimaju sve mere za zaštitu ustavnog poretka, bezbednosti i odbrane državnih lidera, političkog života i drugih ljudi koji su ugroženi od ovih kriminalnih grupa“, navodi se u saopštenju.

Na Kosovu je vidljivo pojačano prisustvo organa reda.

Ranije su kosovski elektronski mediji javili da je policija uhapsila jednu osobu u Peći koja je putem društvenih mreža pozivala na terorističke napade.

Kako se navodi, uhapšen je R. A. iz Dragaša sa prebivalištem u Peći.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević izjavio je da će tokom uskršnjih praznika biti pojačano prisustvo policije u blizini manastira na Kosovu.

Radojević je rekao da je kosovska policija napravila operativni plan koji je sinoć stupio na snagu i da su po tom planu povećane mere bezbednosti u svim opštinama na Kosovu.

Upitan da li je na Kosovu povećana opasnost od terorizma, zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova kazao je da postoji zabrinutost zbog dešavanja u Evropi.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala