Policija na Kosovu u pripravnosti, ukinuti godišnji odmori

© REUTERS / Marko ĐuricaPripadnici kosovske policije
Pripadnici kosovske policije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovska policija od juče primenjuje poseban operativni plan, izjavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević.

Radojević je precizirao da je svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godišnjem odmoru naređeno da se vrate na posao i da je svim policajcima radno vreme sa osam produženo na 12 časova.

Policajcima na Kosovu je do daljeg, kazao je Radojević, zabranjeno uzimanje godišnjeg odmora.

Brat Ramuša Haridinaja Daut - Sputnik Srbija
Haradinajev brat: Nisam pretio, rekao sam da nas ne provocirate

On nije demantovao, ali ni potvrdio da je razlog za takav potez kosovske policije mogućnost terorističkih napada na Kosovu, na koje je sinoć upozorila američka ambasada u Prištini, kao i mogući protesti pristalica kosovske opozicije zbog vraćanja pitanja demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom u skupštinsku proceduru.

Radojević je kazao da će kosovska policija posebno tokom uskršnjih praznika biti u pripravnosti, naglasivši da su već preduzete određene mere u pravcu dodatnog osiguranja manastira na Kosovu.

Odluku o posebnom operativnom planu doneo je generalni direktorijat kosovske policije u Prištini.

Mustafa održao sednicu saveta za nacionalnu bezbednost

Kosovski premijer Isa Mustafa održao je prethodno sednicu saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

U saopštenju koje je objavljeno na sajtu vlade u Prištini navodi se da se na sednici razgovaralo i o akcijama koje preduzimaju prištinske institucije kako bi se „zaštitili sigurnost i ustavni poredak“.

Na sastanku je bilo reči i o koracima nadležnih institucija „u prevenciji i suočavanju sa izazovima u sektoru bezbednosti“.

Inače, sednica vlade koja je bila zakazana za petak u 9 časova odložena je za neki drugi dan, saopšteno je ranije iz kosovske vlade.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala