Lavrov: Razgovori sa Tilersonom bili korisni

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaŠefovi diplomatija SAD i Rusije Reks Tilerson i Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi
Šefovi diplomatija SAD i Rusije Reks Tilerson i Sergej Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ocenio je kao koristan razgovor sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom, koji je održan u sredu u Moskvi.
Ruski ministar spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američki državni sekretar Reks Tilerson - Sputnik Srbija
Lavrovljev čas istorije Tilersonu: Milošević, Sadam, Gadafi, a sada Asad

„Razgovori sa Tilersonom bili su korisni i smatram da su pomogli američkoj administraciji da bolje shvati naš stav, a to je važno da bi oni formulisali svoj pristup pitanjima u kojima Rusija i Sjedinjene Američke Države mogu produktivno da sarađuju“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Moskvi.

On je dodao da do rezultata razgovora sa američkim državnim sekretarom neće uskoro doći, ali su se strane dogovorile da vode dijalog.

„Rezultata verovatno neće biti uskoro, ali barem smo se u operativnom smislu dogovorili da uspostavimo dijalog o nizu važnih pitanja“, kazao je Lavrov na konferenciji za novinare.

Ruski ministar rekao je da se to odnosi i na i popis problema koji je stvorila prethodna administracija u bilateralnim odnosima, kao i na mehanizme za implementaciju postojećih sporazuma u vojno-političkoj oblasti i na mehanizme koji bi približili i bolje shvatili naše stavove o različitim regionalnim krizama, pre svega o rešenju sirijske krize.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala