Putin čestitao novoizabranom predsedniku Južne Osetije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografija„Minhenski govor“ trebalo je da zvuči kao opomena i podsećanje da je Rusija velika sila i ravnopravan partner u međunarodnim odnosima.
„Minhenski govor“ trebalo je da zvuči kao opomena i podsećanje da je Rusija velika sila i ravnopravan partner u međunarodnim odnosima. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je pobedu novoizabranom predsedniku Južne Osetije Anatoliju Bibilovu i dodao da će Rusija nastaviti da republici pruža svu podršku kako bi se osigurala njena bezbednost.
Južna Osetija - Sputnik Srbija
Južna Osetija menja ime u „Država Alanija“

„Iskreno vam čestitam na pobedi za predsednika republike. Sa velikim zadovoljstvom želim da ocenim visok nivo rusko-južnoosetinskih odnosa. Siguran sam da će se saradnja između naših zemalja nastaviti na principima savezništva i integracije“, napisao je Putin u telegramu upućenom Bibilovu.

Ruski predsednik je ocenio i da će Moskva nastaviti da pruža svu neophodnu podršku Južnoj Osetiji kako bi se rešila sva aktuelna socijalno-ekonomska pitanja.

Juče su u Južnoj Osetiji održani predsednički izbori kao i referendum o promeni naziva države u „Alanija“. 

Anatolij Bibilov je pobedio sa 57,98 odsto glasova u prvom krugu izbora, dok je za promenu naziva glasalo više od 80 odsto birača.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala