Američki lideri: Ludi ili na ivici ludila?

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteAmerički senat
Američki senat - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demokrate i republikanci su se ujedinili da gotovo jednoglasno podrže dalju vojnu intervenciju u Siriji, iako krivica za hemijski napad nije u potpunosti dokazana, a izgledi za nezavisnu istragu se čine suvišnim.
Ambasadorka SAD u UN Niki Hejli govori u Savetu bezbednosti UN u Njujorku - Sputnik Srbija
Hejlijeva: Vašington spreman za dalja dejstva u Siriji

Da li napad ima za cilj da umiri političke neprijatelje američkog predsednika Donalda Trampa u Vašingtonu?

Bivši analitičar CIA Rej Makgavern odgovorio je kratko i jasno: „Moja teorija je ona koja se opaža u ’Alisi u zemlji čuda‘: ’Ne želim da živim ovde među ludacima‘, reče Alisa… ’Ne možeš ništa da uradiš po tom pitanju‘, rekao je mačak, ’Ovde smo svi ludi. Ja sam lud, ti si luda‘… ’Kako znaš da sam ja luda?‘, upita Alisa… ’Sigurno si luda‘, reče mačak, ’Ili ne bi bila ovde‘“.

„Ima nešto u vodi ovde u Vašingtonu“, pretpostavlja Makgavern.

„Ovde su ljudi poludeli“, ponovio je on. Ako savesni protivnici budu pokušali da zaustave vašingtonsko ludilo, da pozajmimo Makgavernov izraz, „neće biti dovoljno zatvora u Vašingtonu da stavite sve nas koji vidimo šta se dešava“.

Ruski ambasador pri UN Vladimir Sofrkonov - Sputnik Srbija
Rusija u UN: Agresija SAD u Siriji doprinosi jačanju terorizma

Hajde da pričamo o „ivici ludila“, rekao je Makgavern. Konkretno, o Trampovom ministru odbrane Džejmsu Matisu koji je dobio nadimak „Besan pas“. Za njega se kaže da je strastveni čitalac grčke poezije, ali i da javno „govori o tome koliko je zabavno pucati u ljude“.

„Mislim da su Matisi i vojno-industrijski tipovi oni koji su ovde rukovodili Trampom. Na kraju krajeva, kada govorimo o jadnoj deci koja su ubijena ili teško povređena… ako nisu na američkoj televiziji, oni nisu važni, zar ne?… On ih vidi na američkoj televiziji i on je primoran na poteze protiv svoje volje.“

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala