Otvorena stanica peterburškog metroa

© Sputnik / Anatoliй Medvedь / Uđi u bazu fotografijaPripadnik policije sa psom patrolira u stanici metroa u Sankt Peterburgu
Pripadnik policije sa psom patrolira u stanici metroa u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Metro stanica „Admiraltejska“ u Sankt Peterburgu je otvorena, pošto je istragom utvrđeno da na njoj nema opasnih predmeta, saopštile su gradske vlasti. Stanica je bila zatvorena zbog sumnjivog predmeta.

Ranije je saopšteno da je u torbi putnika na stanici metroa „Primorska“ u Sankt Peterburgu, koja je u četvrtak zatvorena zbog provere, pronađena bomba iz vremena Drugog svetskog rata sa tragovima TNT-a. To je saopštio portparol Glavne uprave Nacionalne garde Rusije za Sankt Peterburg i Lenjingradsku oblast.

Vozila hitne pomoći u Simferopolju - Sputnik Srbija
Eksplozija u Rostovu na Donu, jedna osoba povređena (video)

Prethodno je objavljeno da je stanica „Primorska“ zatvorena za ulazak i izlazak u 10 sati i 13 minuta zbog provere. Stanica je otvorena u 11 sati i 29 minuta.

„Prilikom provere torbe zasvetleo je predmet nalik na ručnu bombu. Pozvani su stručnjaci specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova. Tokom pregleda sumnjivog predmeta, tehničari su utvrdili da je u pitanju RG-42 iz vremena Drugog svetskog rata sa modernim upaljačem. Ali unutar granate nije bilo TNT-a, odnosno postojali su tragovi TNT-a u granati, ali je ona zapravo bila bez eksplozivnog punjenja“, rekao je portparol.

Izvor u policiji saopštio je da je muškarac koji je nosio bombu priveden. U ovom trenutku rešava se pitanje krivičnog postupka protiv njega u skladu sa članom 222 Krivičnog zakona Rusije zbog nelegalne trgovine oružjem i municijom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala