Odbijen Flinov zahtev za imunitet u zamenu za dokaze o Rusiji

© AP Photo / Carolyn KasterBivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Majkl Flin
Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Majkl Flin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odbor za obaveštajne poslove Senata SAD odbacio je zahtev Majkla Flina, bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika, da mu da imunitet u zamenu za dokaze o mešanju Rusije u američke predsedničke izbore, javila je televizija En-Bi-Si.
Donald Tramp i Majkl Flin - Sputnik Srbija
Flin će progovoriti o Rusiji u zamenu za imunitet

Senat je saopštio da Flinov zahtev neće biti odobren „bar za sada“, ali nije isključio da će kasnije biti napravljen dogovor.

Predstavnički dom je objasnio da je prvo potrebno da se ispitaju drugi svedoci i dobiju potrebna dokumenta. Konkretno, papiri bi mogli da se odnose na to da bi Flin mogao da pruži informacije o svojim aktivnostima drugim zemljama, ističe En-Bi-Si.

Ranije je objavljeno da je bivši savetnik američkog predsednika spreman da svedoči u FBI i Kongresu u zamenu za imunitet od krivičnog gonjenja. Tramp je podržao odluku svog bivšeg savetnika, opisujući ono što se dešava u Kongresu kao „lov na veštice istorijskih razmera“.

Glavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Simonjanova: Flin se našao u nebranom grožđu

Flin je dao ostavku nakon što se u medijima pojavila informacija da je potpredsedniku SAD Majklu Pensu dao lažne podatke o svojim razgovorima sa ambasadorom Rusije Sergejem Kisljakom.

Rusija je više puta nazvala neosnovanim optužbe američke obaveštajne službe o mešanju u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama. Bela kuća je takođe negirala te optužbe.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala