Simonjanova: Flin se našao u nebranom grožđu

© Sputnik / Aleksey NikolskyiGlavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan
Glavna urednica Sputnjika i RT Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica RT-a Margarita Simonjan prokomentarisala je objave medija u kojima bivšeg savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Majkla Flina optužuju da je dobijao honorare za učešće u programima ovog televizijskog kanala.

„Veoma mi je žao generala Flina. On je, naravno, neočekivano upao u nebrano grožđe u borbi koju vodi čitav američki mejnstrim“, izjavila je Margarita Simonjan. 

Majkl Flin - Sputnik Srbija
Majkl Flin — turski gambit u Vašingtonu?

Ona je navela da Flin učestvujući na konferencijama i predavanjima dobija honorare „koji su, najblaže rečeno, ne baš visoki za čoveka takvog ranga“.

„Zapanjeni smo i ljuti što je to procurelo u medije. To su detalji poverljivih prepiski, konferencija i ugovora koji je trebalo da budu zaštićeni zakonom — a oni su sada u medijima. Ali vidite da u tom ratu svako oružje dolazi u obzir“, dodala je glavna urednica RT-a. 

Komitet za nadzor Kongresa SAD objavio je dokumente koji potvrđuju da je Flin dobio honorar od RT-a. U objavljenoj unutrašnjoj prepisci kanala navedeno je da mu je plaćeno 33.750 dolara 2015. godine za učešće u programu RT-a. 

Pisma je objavio list „Vašington post“ koji ih je dobio od člana Predstavničkog doma SAD iz Demokratske partije Elajdže Kamingsa. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala