Uhapšen koordinator radnog tela RIK-a

© Youtube/SkrinshotHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koordinator radnog tela RIK-a i načelnik opštinske uprave Lazarevac Mihailo Gajić uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja i uništavanja izbornog materijala.
Ko to tamo broji (video)

Na dnevnom redu sednice RIK-a je donošenje izmena odluke o obrazovanju radnog tela RIK-a u opštini Lazarevac, a predsednik RIK-a je rekao da je Komisija dobila zvanično obaveštenje od Gajića, koji predlaže da bude razrešen i da se njegov zamenik Dragiša Živić imenuje za novog koordinatora radnog tela.

Jedan od koordinatora RIK-a za Beograd Darija Šajin rekla je da je Gajić uhapšen pre dva dana, da ga je policija dva puta to veče privodila, jer se, kaže, nasilno ponašao i uništio dva glasačka listića.

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević, govoreći o tom incidentu, rekao je da je telefonom obavešten da je prilikom predaje izbornog materijala Gajić uhapšen, da su uzete izjave prisutnih, te da je o tome obavešteno Tužilaštvo.

„Dobićemo zapisnike o tome šta se desilo sa biračkim materijalom“, rekao je Dimitrijević i naveo da su slučaj hapšenja preuzeli Tužilaštvo i MUP, te da se pretpostavlja da će državni organi podneti krivičnu prijavu protiv njega.

Predstavnici opozicije u RIK-u tražili su da se dnevni red današnje sednice dopuni i odlučivanjem o tome da RIK podnese krivičnu prijavu protiv Gajića, ali da taj predlog nije usvojen.

Zamenica predsednika RIK-a Željka Radeta iz SRS-a rekla je da je zatečena, jer je tek na sednici čula za taj incident u Lazarevcu, te upitala zašto joj nije ranije javljeno budući da je i ona jedan od koordinatora RIK-a za Beograd.

Na sednici se čulo i da je, takođe u Lazarevcu, predsednik jednog biračkog odbora izvršio samoubistvo, a u njegovoj kući se nalazi izborni materijal.

Nikakvi drugi detalji nisu saopšteni.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala