Jeremić: Ništa ne može sprečiti drugi krug

© Tanjug / Jaroslav PapVuk Jeremić
Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednički kandidat Vuk Jeremić poručio je večeras u Novom Sadu da „nema te izborne matematike, niti krađe koja može sprečiti drugi krug“ i da su predstavnici vlasti zbog toga uplašeni, jer znaju da u drugom krugu „izlaze na sud naroda“.

Jeremić je na završnoj predizbornoj konvenciji u Maloj sali SPENS-a rekao da će kao predsednik Srbije svom snagom podržati našu poljoprivredu i naše paore.

U Srbiji, kaže, ne mogu biti najmanje subvencije i otkupne cene poljoprivrednih proizvoda u regionu.

Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

„Paorima ćemo skinuti te okove sa nogu, a kada to uradimo, sve svoje kontakte u svetu — a nemam ih malo — upotrebiću da sve što se proizvede u našoj zemlji može da se proda i to za pristojne novce“, rekao je Jeremić i dodao da dok on bude predsednik neće biti prodaje zemlje strancima.

Vuk Jeremć je rekao da u Srbiji ne postoji grad u kome se njegovim žiteljima pre može obratiti sa dame i gospodo, nego što je to Novi Sad — Srpska Atina.

Jeremić: Neće nas uplašiti    

Jeremić je ranije danas izjavio je da ne vidi razloge zbog kojih su dvojica nepoznatih muškaraca pretukla aktivistu organizacije „Drugi krug“.

Kako kaže, to je moglo da se dogodi samo zbog njegovog svakodnevnog učešća na protestima ispred dnevnog lista „Informer“.

Na skupu ispred prostorija redakcije lista „Informer“ u Beogradu, Jeremić je rekao da pretučeni mladić nije bio eksponiran nigde osim u organizaciji „Drugi krug“, sa čijim članovima je dolazio ispred „Informera“.

Nataša Jeremić: Suze su OK (video)

On je rekao da se, uprkos brojnim pretnjama u kampanji, nadao da neće doći do upotrebe sile prema neistomišljenicima, ali je dodao da je to, po svemu sudeći, nemoguće u zemlji u kojoj se nasilje projektuje sa samog vrha države.

„Ako ovoj nesreći na stanemo na put, možemo se nadati nečem mnogo gorem u budućnosti. Ovo je poruka, pre svega Aleksandru Vučiću, ali i svima ostalima koji su deo ovoga što nam se danas u Srbiji dešava, da nas neće uplašiti i da su mu odbrojani ne samo dani, nego i sati na vlasti. Ovakvu vrstu zlostavljanja Srbija i njen narod nikada nisu trpeli i uvek su umeli da kazne i to će učiniti i ovaj put“, rekao je Jeremić.

Jeremić je kazao da je napad na aktivistu „Drugog kruga“ poruka ostalim mladim ljudima da se ne suprotstavljaju lošim pojavama i da je u Srbiji dozvoljeno čak i takvo ponašanje prema neistomišljenicima.

Kako je ranije objavio Jeremićev tim, aktivista organizacije „Drugi krug“ Marko M. koji je prethodnih dana učestvovao u protestima ispred „Informera“, pretučen je ispred svog stana na Zvezdari.

Marko M. je pred prostorije „Informera“ došao s vidnim povredama na licu, odnosno s podlivima na čelu, ispod oka i na nosu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala