Jeremić: Ispraviti nepravdu prema ratnim veteranima

© Tanjug / Dragan KujundžićVuk Jeremić
Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednički kandidat Vuk Jeremić izjavio je da je populacija veterana i ratnih vojnih invalida u normalnim zemljama na svaki način povlašćena i da tako mora biti i u Srbiji, kao i da bi kao predsednik inicirao zakon koji bi sistemski rešio njihov položaj.
Vuk Jeremić - Sputnik Srbija
Jeremić uveren u drugi krug

„Kao predsednik snažno ću se zalagati da se ispravi nepravda tih ljudi, koji su krvarili pod našom zastavom. Zato ću imati posebnog savetnika za pitanje veterana“, istakao je Jeremić tokom razgovora sa predstavnicima Pokreta veterana Srbije, saopštio je Jeremićev izborni štab.

„Pitanje odnosa prema njima je pitanje odnosa u jednom društvu. Kao predsedniku i vrhovnom komandantu vojske to će mi svakako biti prioritet“, rekao je Jeremić.

Kako je navedeno u saopštenju, predsednik Pokreta veterana Srbije Željko Vasiljević rekao je da je počastvovan što je Jeremić saslušao probleme te populacije i iskazao izrazito razumevanje za odnos koji država i društvo imaju prema njima.

„Kao čovek koji je obišao svet i poznaje situaciju u celom svetu i zna kakav je odnos srećnih država prema svojim veteranima, ratnim vojnim invalidima i članovima porodica palih boraca, danas smo se dogovorili da takva pravila i takva praksa budu primenjeni i u Srbiji“, istakao je Vasiljević.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala