Dodik u julu sa Putinom

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će biti u prilici da u julu razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

„Mislim da je to deo redovne komunikacije koja daje rezultate. Sastajemo se i sa mnogim drugim zvaničnicima iz sveta“, rekao je Dodik novinarima.

On je podsetio da je Rusija u Srpskoj prisutna u ekonomskom i privrednom smislu i da je dobar partner, kao i mnoge zemlje sa Zapada, te da Srpska i sa jednima i drugima pokušava da ima svoje interese, što je vidljivo iz razgovora sa Putinom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku u Kremlju - Sputnik Srbija
BiH ne može u Evropu jer „Dodik sluša Putina“

„Sama činjenica da u teškim ekonomskim i poslovnim aktivnostima Rusija zadržava značajan broj radnika u Rafineriji u Brodu govori o njihovom opredeljenju. Nikada nismo čuli od Putina ili bilo koga da smo ruska interesna zona, nego se radi o prijateljstvu koje daje rezultate, a nastavićemo da sarađujemo sa Zapadom i Kinom, sa kojom možemo dobiti značajne projekte“, naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje o tome da se niko od članova Predsedništva BiH nikada nije sastao sa predsednikom Rusije Putinom, Dodik je rekao da nema komentar.

On je rekao da je Republika Srpska imala više zahteva i prisile od Zapada nego od Rusije.

„To što sada ne funkcionišu odnosi Zapada i Rusije, ne treba mi da budemo kolateralna šteta. Orijentisani smo ka EU, a Srpska nema nameru da uđe u bilo kakvo dalje kretanje prema NATO-u, a naše odluke su vezane za raniji konsenzus, što mogu potvrditi svi politički faktori i Mladen Ivanić, Mladen Bosić, Vukota Govedarica“, rekao je Dodik.

 

Izvor: Srna

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala