Spajser se ponovo posvađao sa novinarima zbog „uticaja Rusije“

© REUTERS / Jonathan ErnstPortparol Bele kuće Šon Spajser govori na redovnoj konferenciji za medije
Portparol Bele kuće Šon Spajser govori na redovnoj konferenciji za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Bele kuće Šon Spajser je završio redovan brifing za medije nakon što se ponovo raspravljao sa novinarima o vezama američke administracije sa Rusijom.
Bela kuća - Sputnik Srbija
Bela kuća: Nismo sprečili svedočenje bivšeg državnog tužioca o Rusiji

Spor je nastao nakon što je jedna novinarka pokušala da postavi pitanje počinjući sa rečima da je aktuelna administracija „za nešto više od dva meseca rada dobila istoriju sa Rusijom, sa prisluškivanjem“. Spajser joj nije dopustio da završi, istakavši da „mi to nemamo“.

„Vi ste dobili Rusiju. A činjenica je da su svi ljudi za koje su održavani brifinzi na tu temu, demokrate ili republikanci, došli do istog zaključka“, rekao je on misleći na to da nisu pronađeni dokazi o vezama Trampovog štaba sa Rusijom.

Dalje je usledila rasprava tokom koje je novinarka neuspešno pokušavala da postavi pitanje i Spajser je isto tako bezuspešno pokušavao da joj odgovori. U jednom trenutku, on ju je zamolio da prestane da vrti glavom i da mu pruži priliku da odgovori.

Na kraju je portparol Bele kuće ipak rekao da „predsednik nastavlja da se obraća i onima koji ga podržavaju i koji ga ne podržavaju, republikancima i demokratama, zarad ujedinjenja društva“.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
FBI i NSA: Nema dokaza da je Obama prisluškivao Trampa

Novinari su Spajsera zatim pitali o planiranom sastanku američkog predsednika Donalda Trampa i državnog sekretara Reksa Tilerosona.

„Kada budemo imali saopštenje o tome, ja ću o tome govoriti. Hvala vam, dame i gospodo, ponovo ću biti ovde sutra“, završio je Spajser konferenciju za medije koja je trajala manje od pola sata.

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala