Ruske obaveze i američka prevara

© DELIL SOULEIMANŽena vojnik u Siriji
Žena vojnik u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Rusija je država sa viševekovnom istorijom. Od početka 20. veka svi ratovi u kojima je učestvovala bili su odbrambeni, piše kuvajtski „Kabas”.
Minaret u samoproglašenoj jermenskoj republici Nagorni Karabah - Sputnik Srbija
Južni Kavkaz i Bliski istok — ima neka mračna veza

Nakon Drugog svetskog rata zemlja je počela da se oporavlja. SSSR se usredsredila na vojnu sferu kako bi se suprotstavila opasnostima koje dolaze od Zapada, posebno od Amerike koja se u tom trenutku nalazila na vrhuncu svoje moći. Za razliku od SSSR-a, Amerika je od samog početka želela da proširi svoj ekonomski uticaj i vojnu prevlast nad evropskim državama.

Ova kolonijalna strategija Amerike vidljiva je i danas. Najveća ekonomija na svetu može da preuzme vlast u svakoj državi. Ovaj duh se sačuvao i u politici novog predsednika SAD Donalda Trampa. Zato Amerika ne reaguje na međunarodnu zajednicu — na UN ili Savet bezbednosti — ona formira svoju koaliciju država koje se kreću u njenoj orbiti, van okvira međunarodnog prava i UN. Kao što se nedavno desilo u sirijskom ratu, Rusija je počela da podržava zakonitu sirijsku vlast u borbi protiv DAEŠ-a, dok je Amerika počela da koristi nasilje u ime veštačke Međunarodne koalicije kako bi čuvala pozadinu Nusra fronta, „Ahrar el šam“ i snabdevaju ih oružjem i novcem. Sve to kako bi se rat odužio.

Amerika ni na jedan dan nije podržavala mir niti se borila za interese drugih država. Zato je potpuno jasno da Amerika neće spasiti svet od DAEŠ-a. Završetak rata nije u njenom interesu: može samo privremeno smanjiti naboj, kako bi eksplodirao na drugom mestu. Ta igra je otkrivena kada je iračka vojska osvajala Mosul. Tada je Amerika za tri nedelje zaustavila ofanzivu, pozvavši lidere DAEŠ-a da napuste grad, kako bi im se ne bi sudilo i rat se nastavio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala