Vučić nema partnera u Sarajevu i plaća skupu cenu svojih namera

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVIC Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović
Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ekspert za borbu protiv terorizma i ekstremizma Dževad Galijašević smatra da srpski premijer Aleksandar Vučić, koji konstantno govori o dobrim odnosima Srba i Bošnjaka, u Sarajevu za to nema partnera, kao i da plaća skupu cenu svojih dobrih namera.
Tomislav Nikolić Milorad Dodik Aleksandar Vučić Mladen Ivanić - Sputnik Srbija
Gotovo je s pesmom „Sarajevo, ljubavi moja“

Premijer Vučić iduće nedelje, kako je sam najavio, učestvuje na sastanku regionalnih i evropskih lidera u Sarajevu.

Galijašević je kazao da „više Bosne ’ima‘ u Beogradu, nego na Baščaršiji“ i ističe da premijer Srbije „plaća skupu cenu svojih dobrih namera“.

„On je poslednji političar koji želi dobro i saradnju između ova dva naroda“, kaže on i dodaje da „ne može Bakir Izetbegović svaku noć da razmišlja šta će da uradi protiv RS i Srbije“.

Komentarišući situaciju u celom regionu, Galijašević je kazao da „ne trese Balkan Hašim Tači“, već da je glavni gazda Amerika koju smatra „neprijateljem svetskog mira“.

Pojasnio je da govori o Klinton—Obama Americi, koja nam je, kako ističe, neprijatelj.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Ne vidim odbijanje zahteva za reviziju kao pobedu

Kada je reč o Međunarodnom sudu pravde u Hagu, koji je odbacio zahtev za reviziju presude po tužbi Bosne i Hercegovine, on je rekao da zbog ove vesti mnogi u BiH likuju.

„U BiH mnogi uživaju zbog ove odluke i sada se očekuje da Bakir podnese ostavku. Međutim, njegova ostavka ništa ne bi sada promenila, jer treba još 50.000 Bakira da dâ ostavku“, naglasio je on.

Prema njegovim rečima Izetbegović je svojim postupcima stvorio ratnohuškačku atmosferu, koja treba da bude prevaziđena.

„Ovo je bila satanizacija Srbije i Republike Srpske. Ciljevi Bakira Izetbegovića su bili da se nastavi sa tom matricom žrtve i da se preko toga vrši erozija Republike Srpske i da se slabi Srbija“, ukazao je Galijašević.

On dodaje i da su protiv Izetbegovića pokrenuti određeni procesi i da se očekuje da on da ostavku.

„Međutim, on to ne želi da uradi. Bakir je na ovaj način hteo da politički profitira, ali nije uspeo“, uveren je Galijašević, koji je istakao da priča iz Makedonije o tužbi protiv Srbije za genocid nad Albancima u toj zemlji predstavlja nastavak Izetbegovićeve priče o genocidu.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala