Stoltenberg objasnio Tačiju šta nedostaje Vojsci Kosova

© REUTERS / Francois LenoirGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg drži ceremonijalni čekić na početku sastanka ministara odbrane NATO-a i Gruzije u Briselu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg drži ceremonijalni čekić na početku sastanka ministara odbrane NATO-a i Gruzije u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je u telefonskom razgovoru sa šefom NATO-a Jensom Stoltenbergom da će transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) biti izvedena korak po korak, koordinirano i u skladu sa kosovskim ustavom, i dodao da Priština tri godine bezuspešno pokušava da ubedi Srbe da budu deo tog procesa.
Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije dočekan gromoglasnim aplauzom poslanika SNS-a - Sputnik Srbija
Vučić: Amerikanci i Stoltenberg su mi rekli da su protiv Vojske Kosova

Tači je u saopštenju objavljenom na sajtu kosovskog predsedništva naveo da je danas razgovarao sa Stoltenbergom o legalnim promenama bezbednosnih snaga Kosova, prenosi „Koha“.

Tači je naveo da je Stoltenbergu preneo da „već tri godine pokušavamo da uverimo Srbe da budu deo tog procesa i podrže uspostavljanje kosovske vojske, što su oni kategorički odbili, pod direktnim uticajem iz Beograda“.

Prema Tačijevim rečima, Stoltenberg je izrazio razumevanje za zabrinutost nekih članica NATO-a i stavove zemalja koje nisu priznale Kosovo.

Kosovski predsednik je dodao da očekuje da NATO bude svestan toga da su KBS trenirane od strane NATO-a i njenih članica i da ne bude zabrinut zbog transformacije ovih snaga u skladu sa kosovskim ustavom i zakonima.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala