Čižov: Mnoge zemlje EU zainteresovane za ublažavanje sankcija Rusiji

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaVladimir Čižov
Vladimir Čižov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mnoge zemlje Evropske unije zainteresovane su za ublažavanje sankcija Rusiji, ali još uvek nema nikakvih naznaka da bi to moglo da bude sprovedeno u doglednoj budućnosti, izjavio je stalni predstavnik Rusije u EU Vladimir Čižov.

Kako je rekao, određeni broj zemalja unutar EU samo čeka povod i ne skrivaju želju za tim da sankcije budu ublažene, dok su ostale dijametralno suprotnog stava.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Medvedev: Ne plašite se, neće nam ukinuti sankcije

„Zvaničnici u Briselu bili su zabrinuti da bi američki predsednik Donald Tramp mogao da revidira politiku antiruskih sankcija. Međutim, nakon što se visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Federika Mogerini vratila iz SAD, stekao se utisak kao da je svima laknulo. Očigledno je dobila određena uverenja da do toga neće doći“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, sudeći po porukama iz Vašingtona, za sada nema naznaka da bi do ublažavanja sankcija moglo da dođe.

Čižov se osvrnuo i na problem ukrajinskog konflikta, rekavši da Rusija ne namerava da odustane od razgovora sa SAD o tom pitanju.

Međutim, kako je dodao, Berlin i Pariz su prilično suzdržani kada je reč o uključivanju Vašingtona u „normandijsku četvorku“.

„Pitanje uključivanja SAD u taj proces se provlačilo i ranije, ali su Berlin i Pariz prilično uzdržani kad je o tome reč. Videćemo šta će se dogoditi u budućnosti“, zaključio je Čižov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala