Kragujevac: Minimalna opasnost od eksplozija, traje potraga za nestalima

© Tanjug / Zoran ŽestićPripadnici Vojske Srbije u Tehničko-remontom zavodu u Kragujevcu
Pripadnici Vojske Srbije u Tehničko-remontom zavodu u Kragujevcu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potraga za tri nestale osobe nakon eksplozija u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu još traje, rekao je Tanjugu zamenik načelnika Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Mihailo Zogović i istakao da je verovatnoća naknadnih eksplozija minimalna.

„Bilo je različitih glasina, ali mi nismo ni u jednom trenutku uspostavili komunikaciju sa nestalim osobama niti imamo bilo kakvih materijalnih dokaza o njima“, rekao je Zogović Tanjugu.

On je istakao i da su nadležne službe jutros procenile da je verovatnoća naknadnih eksplozija u TRZ minimalna, što omogućava još intenzivniju pretragu terena. 

Nakon procene nadležnih službi počela je pretraga ubojnih sredstava, u kojoj se koriste sva tehnička sredstva, dronovi, roboti mašine, ali i tehničari, posle koje će početi i raščišćavanje terena, kaže Zogović.

Zogović je rekao i da je ministar odbrane Zoran Đorđević formirao komisiju za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednih događaja u TRZ, na čijem čelu je brigadni general Mile Jelić.

Komisija ima osam članova, među kojima su i stručnjaci za municiju, naoružanje i zaštitu od požara.

Ministar je, rekao je Zogović, naredio i Inspektoratu odbrane da izvrši vanredni inspekcijski nadzor u TRZ.

Prema njegovim rečima, nadležni tužilac takođe sprovodi istragu.

U TZR u Kragujevcu juče je u eksploziji poginula jedna osoba, tri se vode kao nestale, a povređeno je 25 ljudi.

Ko je bio potpukovnik Perišić

Potpukovnik Vojske Srbije Miroslav Perišić, koji je tragično nastradao u eksploziji, od 8. decembra 2014. godine obavljao je dužnost načelnika Odeljenja za operativno-štabne i opšte poslove u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu.

Na službi u Vojsci Srbije nalazio se od 1990. godine, kada je i diplomirao na Vojnoj akademiji u Beogradu, na smeru protivvazduhoplovne odbrane. Komandno-štabno usavršavanje završio je 2003. godine.

Tokom vojne karijere obavljao je više dužnosti. Osim pet redovnih unapređenja, potpukovnik Perišić unapređen je vanredno u čin majora 1999. godine. Rođen je 1967. godine u Foči, bio je oženjen i otac jednog sina.

Ministar odbrane Zoran Đorđević uputio je telegram saučešća porodici potpukovnika Perišića.

 

Izvor: Ministarstvo odbrane Srbije, Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala