Poziv talibanskog lidera: Sadite drveće

© AP Photo / Allauddin KhanAvganistanski talibani
Avganistanski talibani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Talibani u Avganistanu uputili su jedno od retkih javnih saopštenja u ime svog lidera Haibatulaha Akundžade, kojim se Avganistanci pozivaju da sade više drveća zarad dobrobiti „na ovom i onom svetu“.

Rojters prenosi da je „specijalna poruka“ upućena u ime Akundžade, verskog vođe za kojeg se veruje da se skriva od maja prošle godine kada je postao lider talibana, nakon što je njegov prethodnik ubijen u američkom napadu dronom u Pakistanu.

Kola hitne pomoći u Pakistanu - Sputnik Srbija
U napadu na sufističko svetilište 80 poginulih (video)

Navodi se da je Akundžada, koji je proveo 15 godina držeći propovedi u džamiji u Pakistanu, u poruci kojom poziva na veću sadnju drveća u zemlji interpretirao stihove iz Kurana.

„Sadnja drveća i poljoprivreda se smatraju delima koja donose dobrobit na ovom svetu i ogromne nagrade u onozemaljskom“, naveo je Akundžada.

Rojters podseća da talibani vode pobunu protiv vlade u Kabulu i NATO koalicije koja je podržava otkada su uklonjeni sa vlasti 2001. u vojnoj intervenciji koju su predvodile SAD, ali da imaju i političke aspiracije i da pružaju osnovne usluge stanovništvu u područjima koja kontrolišu.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala