U napadu na sufističko svetilište 80 poginulih (video)

© AFP 2023 / RIZWAN TABASSUMKola hitne pomoći u Pakistanu
Kola hitne pomoći u Pakistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Viši zvaničnik pakistanskih vlasti saopštio je da je broj žrtava u napadu DAEŠ-a na sufističko svetilište Lal Šahbaz Kalandar, koji se dogodio u četvrtak, porastao na 80, prenosi AP.

Komesar policije u Hajderabadu, najvećem gradu u blizini grada Sehvana gde je napad izvršen, saopštio je da je 250 ljudi povređeno u eksploziji.

Policija je morala da se izbori sa protestima, bacajući suzavac i batinajući demonstrante koji su se okupili u gradu gde je juče izvršen napad na sufističko svetilište.

Pakistan - Sputnik Srbija
Najmanje 39 ekstremista ubijeno u Pakistanu

Demonstranti su zahtevali pravdu za žrtve i bolje mere bezbednosti, a tokom protesta su zapalili automobil pre nego što je policija intervenisala.

Dok su protesti trajali premijer Pakistana Navaz Šarif posetio je neke od žrtava i razgovarao je sa njima.

Pakistanski zvaničnici saopštili su da je najmanje 39 ekstremista ubijeno u operacijama pakistanskih bezbednosnih snaga koje su pokrenute širom zemlje neposredno nakon napada bombaša-samoubice na svetilište.

Ovaj napad najveći je u nizu bombaških napada izvršenih u Pakistanu ove nedelje, u trenutku kada pakistanski talibani i drugi radikalni islamistički esktremisti prete novom ofanzivom.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala