Dačić: Više me je strah šta će da uradi Vučić nego Nikolić

© AP Photo / Darko VojinovićTomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić
Tomislav Nikolić, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da, nakon najave kandidature Tomislava Nikolića za predsednika Srbije, sada ima veći strah „šta će Aleksandar Vučić da uradi“, nego Nikolić.

Ona je dodao da ne očekuje da će zbog eventualne Nikolićeve kandidature doći do podela u SNS-u.

Vlada Republike Srbije - Sputnik Srbija
Kabinet premijera: Nema nikakvih razgovora Vučića i Nikolića

„Nema zvanične potvrde, ali ni demantija o kandidaturi Nikolića, očigledno je vest namerno plasirana. Očigledno je da takva namera postoji, ili je ovo pritisak na Vučića kako se Tomislav Nikolić ne bi kandidovao“, rekao je Dačić gostujući na RTS.

On je dodao da jedva čeka da vidi sednicu SNS-a i zapitao se o kakvim se podelama u SNS-u govori i ko će to da glasa za Nikolića.

„Ko je lud da ide za gubitnikom? Svi idu za pobednikom. Imam veći strah šta će Vučić da uradi, da se on ne predomišlja. On treba da nastavi dalje. Nema razloga za zabrinutost. Ko hoće, idemo dalje, ko neće, doviđenja, srećan mu put, kao što je Tadić rekao, u nekom drugom filmu“, rekao je Dačić.

On je ponovio da je koalicija koju on predvodi jasno istakla da predsednički kandidat treba da bude onaj čija kandidatura može da garantuje političku stabilnost u Srbiji u narednom periodu, onaj ko uživa najveće poverenje građana, a to je Vučić.

Prijem povodom Dana državnosti u Predsedništvu Srbije - Sputnik Srbija
Stanislava Pak: Nikolić očekuje dogovor sa Vučićem, ne želi podele

„Za nas je bila neprihvatljiva bilo koja druga kandidatura“, ponovio je Dačić i dodao da je sramota to što se Nikolić kandidovao, jer se na taj način svrstao među one koji su protiv Vučića.

„U čemu je razlika između Jeremića i Jankovića i njega? Svako ko se kandiduje na izborima je protiv Vučića“, pojasnio je on.

Dačić kaže da je Nikolić postigao suprotan efekat, te da je učvrstio jedinstvo SNS-a i koalicionih partnera.

„On (Vučić) verovatno jeste razočaran odlukom Nikolića, ali u politici vas ništa ne sme iznenaditi. Mene nije iznenadilo jer sam dugo u politici i svašta sam prošao. Ovde više nema odustajanja. Nikolić je završio sa SNS-om ako želi da razgovara jezikom ucena i pritisaka“, ponovio je Dačić.

On je dodao da za njega više nije prihvatljivo da Nikolić bude bilo šta i dodao da politika nije stvar emocije, već racionalnih odluka.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala