Puškov: Flinova ostavka je pravi skandal

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaŠef Spoljnopolitičkog odbora ruske Državne dume Aleksej Puškov
Šef Spoljnopolitičkog odbora ruske Državne dume Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov izjavio je za Sputnjik da je ostavka Majkla Flina, savetnika američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost, pravi skandal.
Majkl T. Flin - Sputnik Srbija
Rusofobi skinuli prvi skalp u Trampovoj administraciji

„Optužbe da je vodio neovlašćene razgovore sa ruskim ambasadorom su potpuno neutemeljene, jer na taj način nije prekršio nijedan zakon ili nijedno pravilo. Rusija ne potvrđuje da su njih dvojica razgovarali o sankcijama, ali čak i da je to tako, to nije nikakav kriminal, ne radi se o odavanju podataka pod oznakom ’državna tajna‘ ili sličnim stvarima. Ali taj razgovor je iskorišćen u medijskoj kampanji protiv njega, i naravno, na to je uticala činjenica da je Trampova administracija podeljena kada je reč o odnosima sa Rusijom“, rekao je Puškov.

Puškov smatra da je Flinov odlazak veliki gubitak za Trampovu administraciju.

„Trebalo bi podsetiti javnost da ga je Tramp imenovao bez ikakvog oklevanja. Flin je za njega bio ’prirodan izbor‘. Flin je poznat kao dosledni kritičar Obamine bliskoistočne politike, između ostalog, on je optužio Obamu za velike uspehe DAEŠ-a u tom regionu. I ne bih rekao da je on ’proruski političar‘. Flin je pre svega ’antidžihadista‘, koji smatra da je neophodno sarađivati sa Moskvom zarad pobede nad terorizmom. Ali, kao što vidimo, mediji, koji su ranije napravili hajku protiv Trampa, napali su i Flina, pa je on bio primoran da podnese ostavku“, zaključio je Puškov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala