Peskov: Prijatno je slušati o popularnosti RT i Sputnjika

© Sputnik / Sergej Gunjejev / Uđi u bazu fotografijaPres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov
Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj je komentarisao optužbe zapadnih političara na račun RT i Sputnjika, rekavši da je prijatno slušati o popularnosti ruskih medija, ali da je apsolutno apsurdno reći da oni imaju uticaj na javno mnjenje.

„Polaskani smo da čujemo da su ruski mediji popularni. To je veliki plus. I to je, verovatno, velika zasluga onih koji vrše uređivačku politiku tih medija“, rekao je Peskov novinarima.

Predsednik Rusije Vladimir Putin na Svetskom kongresu sunarodnika - Sputnik Srbija
Putin: Ruski mediji u inostranstvu doprinose borbi protiv propagande

On je naglasio da su mediji tržište, konkurencija.

„A ako naši mediji u nekim zemljama, a vidimo da ih je sve više, pobeđuju u toj konkurenciji, možemo i treba samo da im aplaudiramo. Ali reći da naši mediji negde pokušavaju da utiču na javno mnjenje — to je apsolutno apsurdno“, istakao je Peskov.

On je rekao da je juče video saopštenja o nekim navodnim materijalima na RT i Sputnjiku koji su kritikovali jednog francuskog predsedničkog kandidata i podržali drugog.

„Priznajem da nisam našao ni na Sputnjiku ni na RT takve materijale. Ne isključujem neke ’patke‘ koje će pokušati da ocrne te medije. Sada moramo biti veoma oprezni, naročito zbog toga što naše evropske kolege kao mantru sada izgovaraju reči ’lažne vesti‘. Zato hajde da se, kada govorimo o RT i Sputnjiku, čuvamo tih lažnih vesti u vezi sa njima“, rekao je Peskov.

Generalni sekretar francuskog pokreta Napred, čiji lider je predsednički kandidat Emanuel Makron, Rišar Feran optužio je televiziju RT i novinsku agenciju Sputnjik za uticaj na francuski „demokratski život“. Međutim, on nije pružio nikakve dokaze i naveo je kao primer vest sa nekog bloga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala