SAD: Ojačaćemo savezništva protiv Severne Koreje

© REUTERS / Kim Hong-JiPripadnici južnokorejske armije tokom združenih vežbi SAD i Južne Koreje
Pripadnici južnokorejske armije tokom združenih vežbi SAD i Južne Koreje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države posvećene su bezbednosti svojih saveznika u regionu Pacifika i ojačaće svoja savezništva u tom delu sveta protiv bilo kakvih neprijateljskih akcija Severne Koreje, izjavio je danas savetnik Bele kuće Stiven Miler.

„Poruka glasi da ćemo ojačati naša ključna savezništva u regionu Pacifika kao deo naše strategije odvraćanja i sprečavanja rastućeg neprijateljstva koje je proteklih godina pokazala Severna Koreja“, istakao je Miler u emisiji televizije „Foks njuz“, prenosi Rojters.

Putnici na železničkoj stanici u Seulu gledaju izveštaj o lansiranju balističke rakete u Severnoj Koreji - Sputnik Srbija
Sankcije neće primorati severnokorejsko rukovodstvo na ustupke

Severna Koreja ispalila je rano jutros balističku raketu u Japansko more, što je prvi put otkad je Donald Tramp na čelu SAD.

Pjongjang je testirao raketu srednjeg dometa koja je pala u Japansko more, saopštio je Pentagon ranije danas, ističući da nije reč o interkontinentalnoj balističkoj raketi čije lansiranje je Severna Koreja najavljivala.

Lansiranje rakete usledilo je samo dan nakon što se Tramp sastao u Vašingtonu sa japanskim premijerom Šinzom Abeom i dva dana nakon telefonskog razgovora sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, podseća britanska agencija.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala