Gruevski za prevremene izbore

© Foto : Tanjug/Nemanja JovanovićNikola Gruevski
Nikola Gruevski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider VMRO-DPMNE Nikola Gruevski izjavio je da ostaje pri stavu da su Makedoniji potrebni prevremeni izbori sa jasnim pobednikom. On je u intervjuu za TV Novu dodao da se kriza u zemlji produžava.
Makedonske zastave - Sputnik Srbija
Makedonija: Formiranje vlade još pod znakom pitanja

„Potrebni su prevremeni izbori. Bilo bi dobro da pobednik bude jasan, i da mu se potom omogući da formira vladu i sprovede reforme“, kazao je on.

Gruevski je dodao da će otići u opoziciju ako SDSM potpiše zahteve albanske stranke DUI, koji, kako je rekao, ne pomažu ni Albancima ni Makedoncima. Rekao je da takvi zahtevi, među kojima je uvođenje albanskog kao drugog zvaničnog jezika, samo stvaraju netrpeljivost.

On je naveo da su njegovi pregovori sa DUI oko formiranja nove koalicije doživeli neuspeh kod pitanja dvojezičnosti, odnosno uvođenja albanskog jezika.

Lider VMRO-DPMNE je dodao da mu je neprihvatljiv bio i zahtev da se produži mandat Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore.

Gruevski je govorio i o tome da su mediji koje sponzoriše Džordž Soroš imali zadatak da ocrne VMRO-DPMNE i predstave ih kao nacionaliste i šoviniste koji mrze Albance kako bi doveli u neprijatnu situaciju albanske stranke i koalicionog partnera VMRO-DPMNE.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala