Zaharova: Priština koči formiranje ZSO

© Sputnik / Vitalij Belousov / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija naglašava konstruktivnu liniju Beograda u kontaktima sa Kosovom koja se tiče srpskih opština, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Šerlok: Trejler treće sezone - Sputnik Srbija
Opet ruski hakeri! Procurila nova sezona „Šerloka“

„Želeli bismo da ukažemo na konstruktivnu liniju Beograda koji je pokazao uzdržanost, nije se poveo za provokacijama i napravio je značajne korake u eliminisanju postojećih nesuglasica. Koren problema je u tome što stvaranje Zajednice srpskih opština na Kosovu već četiri godine sabotiraju Kosovari uz prećutni pristanak EU“, rekla je Zaharova.

Zaharova o zapadnoj propagandi: Nemamo toliko hakera!

Marija Zaharova je prokomentarisala saopštenja da ruska strana može biti umešana u hakerske napade u više zemalja.

„Nemamo toliko hakera“, rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, optužbe Norveške i Holandije o napadima ruskih hakera su neosnovane. Radi se o glasinama, dodala je ona.

Albanske zastave u Prištini - Sputnik Srbija
Kako Priština zamišlja ZSO?

„Neosnovano, bez bilo kakvih činjenica. Sve su to samo glasine koje se ne mogu proveriti, jer nigde ništa nije zabeleženo“, rekla je Zaharova.

Predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije je navela da je trend optuživanje Rusije koji je prihvaćen u čitavom svetu prvo pokrenula administracija bivšeg predsednika SAD Baraka Obame.

Ranije je saopšteno da je direktor službe za bezbednost Holandije Rob Bertol optužio Rusiju, Kinu i Iran za pokušaje sajber-napada na holandske kompanije i državne organe, a koji su se dogodili u poslednjih šest meseci.

Izveštaj „Amnesti internešenel“ o sirijskom zatvoru je lažan

Zaharova je izjavila da je izveštaj organizacije za ljudska prava „Amnesti internešenel“, u kom se govori o 13 hiljada pogubljenih u zatvoru u blizini Damaska, „lažan“ i „falsifikat“.

„U suštini, suočavamo se sa još jednom namernom provokacijom čiji je cilj dolivanje ulja na vatru unutarsirijskog sukoba koji postepeno slabi, i novim napumpavanjem tek smirenih strasti, kao podsticaj Sirijcima da još više mrze jedni druge“, rekla je ona.

Autore ovog falsifikata ne zbunjuje sopstveno priznanje da astronomski broj žrtava koji oni navode predstavljaju rezultat nekih aritmetičkih kalkulacija izračunatih na osnovu dokaza neimenovanih lica“, istakla je Zaharova.

U izveštaju organizacije, koji je objavljen u utorak, govori se o praksi masovnih vansudskih pogubljenja vešanjem u zatvoru „Sajednaja“, koji je prema podacima organizacije postojao od 2011. do 2015. godine. Autori dokumenta navode da je tamo za pet godina navodno obešeno oko 13 hiljada ljudi, od kojih većina civili koji su navodno bili protiv vlade.

Predsednik SAD Donald Tramp sa članovima svog kabineta u Ovalnoj sobi Bele kuće - Sputnik Srbija
SAD: Argumenti prošlosti neće uticati na saradnju sa Rusijom

Moskva spremna za saradnju sa Vašingtonom

Portparolka Ministarstva izjavila je da je Moskva spremna za saradnju sa Vašingtonom u punom formatu kada u potpunosti bude formiran tim Stejt departmenta.

„Da bi postojala saradnja, treba neko da postoji sa druge strane. Čekamo formiranje tima Stejt departmenta i formiranje pristupa američke administracije u ključnim oblastima međunarodnih odnosa. Zatim treba održati kontakte na diplomatskom nivou, nakon čega ćemo biti spremni za saradnju u punom formatu sa našim američkim kolegama o pitanjima od zajedničkog interesa“, istakla je Zaharova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala