Tramp: Ako je Putin ubica, ni Amerika nije nevina

© REUTERS / Shannon StapletonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u intervjuu za TV Foks da poštuje Vladimira Putina, a na upadicu novinara da je ruski lider „ubica“, odgovorio je da i SAD imaju ubice i da na tom planu nisu nevine.

U delovima intervjua, koji su danas objavljeni, Tramp je na pitanje da li će se slagati sa Putinom rekao da to još ne zna, preneo je AP.

„Poštujem mnoge ljude, ali to ne znači da ću se sa njima slagati. On je lider svoje zemlje. Kažem da je bolje sarađivati sa Rusijom nego ne sarađivati. A ako nam Rusija pomogne u borbi protiv DAEŠ-a i islamskog terorizma širom sveta — to će biti dobro“, rekao je Tramp.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za medije nakon sastanka organizacije u Briselu - Sputnik Srbija
Tramp prilazi Moskvi, a NATO je izaziva

„Da li ću se slagati sa njim? Nemam pojma“, dodao je on. 

Novinar Bil O′Rajli, koji je vodio intervju, zatim je izrekao sledeću upadicu o Putinu: „Ali on je ipak ubica. Putin je ubica“. 

Tramp je na to odgovorio: „Ima puno ubica. Mi imamo dosta ubica. Šta mislite, da je naša država tako nevina?“, zapitao je Tramp.

AP konstatuje da iz objavljenog dela intervjua nije jasno da li je Tramp to dalje obrazložio ili je kasnije stavio u širi kontekst. 

Intervju američkog predsednika za TV Foks biće u potpunosti objavljen večeras.

Trampova izjava već je naišla na kritike u redovima njegovih republikanaca, navodi AP. 

Lider republikanske većine u Senatu Mič Makonel izjavio je za Si-En-En da se na može staviti znak jednakosti između načina na koji se ponaša Rusija i načina na koji se ponašaju SAD.

„Amerika je izuzetna, Amerika je drugačija, mi se ni na koji način ne ponašamo kao Rusi. Mislim da ovde postoji jasna razlika koju svi Amerikanci razumeju“, rekao je on.

Potpredsednik SAD Majk Pens demantovao je da je Tramp napravio lažnu paralelu između Putina i američkih lidera, dodajući da on samo želi da resetuje odnose Vašingtona i Moskve, kako je to obećao u izbornoj kampanji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala