Vučić: Činimo sve da sačuvamo mir, od Prištine ne očekujem ništa

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir, a od Prištine ne očekujemo ništa, poručio je premijer Aleksandar Vučić, navodeći da je situacija kompleksna i da će o tome posle podne u Raški razgovarati i sa predstavnicima Srba sa KiM.

Aleksandar Vučić u razgovoru sa novinarima nije želeo da komentariše detalje sinoćnog sastanka u Briselu, navodeći da ne zavisi sve od srpske strane, ali da ne želi da pogazi reč datu EU i da izlazi u javnost sa informacijama.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Nikolić održao hitan sastanak sa ambasadorima Rusije, Kine i SAD

„Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir. To je i razlog zašto dolazim u Rašku, jer su zabrinuti gradonačelnici severa KiM, pokušavam i njih da smirim. Da li sam zabrinut — jesam, ne zavisi sve od nas, a naše je da učinimo sve da sačuvamo mir“, rekao je Vučić.

Šta se događalo u Briselu nije poznato, ali je nemački radio „Dojče vele“ u emisiji na albanskom jeziku jutros preneo, pozivajući se na neimenovane izvore, da je sastanak delegacija Beograda i Prištine, sinoć u Briselu, „u potpunosti propao“.

Na srpskoj strani, prema saznanjima Tanjuga, rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova.

Posle druge runde dijaloga, premijer Aleksandar Vučić je za posle podne zakazao hitne sastanke sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem i političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Vučić o Rami: Šta bi bilo da sam ja…

Vučić nije danas želeo da komentariše posetu albanskog premijera Edija Rame stranci Ramuša Haradinaja na Kosovu, ali je primetio da bi u Evropi i svetu bilo reakcija kada bi on na takav način posetio predstavnike najekstremnijih srpskih partija u regionu.

Vetaran terorističke organizacije OVK-a - Sputnik Srbija
Priština sprema udar na Srbe

„Nemam komentar. Ali zamislite da sam ja na takav način otišao negde u region da posetim predstavnike najekstremnijih srpskih partija, kako bi reagovali u Evropi i svetu“, rekao je Vučić novinarima upitan da komentariše posetu Edija Rame Alijansi za budućnost Kosova.

Kako je zaključio, na Srbiji je da se ponaša ozbiljno i odgovorno.            

Premijer Albanije Edi Rama boraviće u Prištini, gde će posetiti Alijansu za budućnost Kosova, čiji je lider Ramuš Haradinaj.

Haradinaj u Francuskoj čeka da sud u gradu Kolmaru donese odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala