Mandić: Hvala Vučiću na podršci

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC/Andrija Mandić i Aleksandar Vučić
Andrija Mandić i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, u okviru redovnih konsultacija sa političkim predstavnicima Srba iz regiona, predsednika Nove srpske demokratije Crne Gore Andriju Mandića, koji mu je zahvalio na tome što Vlada Srbije nastavlja da pruža podršku i pomoć institucijama Srba u toj državi.
Proslava Svetog Save u školama - Sputnik Srbija
Susedima za siromaštvo „kriv“ Sveti Sava

Mandić je u razgovoru sa premijerom Srbije pokrenuo inicijativu za pružanje pomoći crnogorskim državljanima koji žive u Srbiji, čija su mnogobrojna prava, kako smatra, ugrožena u matičnoj državi Crnoj Gori.

Kao primer eklatantnog narušavanja njihovih prava, predsednik Nove srpske demokratije je istakao da jedino oni nemaju pravo glasa na izborima, kao što nisu imali ni na referendumu 2006. godine.

Mandić je upoznao premijera Vučića i sa inicijativom predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori i predstavnika tamošnje bošnjačke nacionalne zajednice o unapređenju njihovih odnosa i veza.

On je od srpskog premijera zatražio pomoć Vlade Srbije i opština na jugu Srbije, u kojima žive Bošnjaci, kako bi i u Crnoj Gori na sličan način prevazišli nesporazume iz prošlosti, saopšteno je iz Vlade Srbije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala