Tramp pohvalio akciju u Jemenu

© AFP 2023 / WAKIL KOHSARAmerička vojska
Američka vojska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke specijalne snage su u operaciji protiv terorističke organizacije Al Kaide u Jemenu likvidirale 14 terorista i otkrile jednu važnu informaciju, a u toj vojnoj misiji je stradao jedan američki vojnik, izjavio je predsednik SAD Donald Tramp.

„Tokom uspešne specijalne operacije protiv štaba Al Kaide na Arabijskom poluostrvu, hrabri američki vojnici likvidirali su 14 terorista i otkrili važnu informaciju koja će pomoći SAD u otkrivanju terorističkih napada protiv njenih građana, ali i ostalih ljudi širom sveta“, rekao je on.

Američke „Foke“ - Sputnik Srbija
Američki vojnici pobili žene i decu u Jemenu

Tramp je izrazio saučešće porodici poginulog američkog vojnika i poželeo brz oporavak ranjenima u toj specijalnoj operaciji.

SAD su poslednjih nekoliko godina redovno izvodile napade na položaje Al Kaide u Jemenu, međutim uglavnom su to bili napadi iz vazduha.

Prethodno je saopšteno da je jedan američki komandos poginuo, a tri komandosa su ranjena u oružanim sukobima sa pripadnicima Al Kaide tokom noći u Jemenu. To ujedno predstavlja i prvu protivterorističku operaciju koju je odobrio Tramp od kako je ušao u Belu kuću pre devet dana, navodi „Njujork tajms“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala