Američki vojnici pobili žene i decu u Jemenu

© Flickr / steevencortezAmeričke „Foke“
Američke „Foke“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan američki vojnik je poginuo, a tri vojnika su ranjena tokom specijalne operacije protiv Al Kaide u Jemenu. Lokalni zvaničnici kažu da je ubijeno više od 40 terorista, ali i 16 civila, među kojima su žene i deca.

Međutim, u američkim izveštajima se navodi da je u napadu ubijeno 14 pripadnika Al Kaide i da je akcija bila usmerena na lokalnog vođu te terorističke organizacije.

Deca u Jemenu šetaju preko ruševina u gradu Sana. 11. avgust. 2016 - Sputnik Srbija
U sukobima u Jemenu ubijeno 10.000 civila

„Operacija je počela u zoru kada je bombardovana njegova kuća, a zatim su iz helikoptera iskočili padobranci i pobili sve u kući“, rekao je za Rojters jedan očevidac, koji je želeo da ostane anoniman.

On je dodao da je naoružani napadač otvorio vatru na američke vojnike, koji su napustili područje, te da su zatim helikopteri bombardovali i druge kuće i da ima puno žrtava.

Rojters, pozivajući se na lekare na licu mesta, navodi da je 30 ljudi ubijeno i da su među njima deset žena i troje dece. Lokalni zvaničnici sa kojima je razgovarao AFP tvrde da je ubijeno osam žena i osmoro dece.

To je prva američka kopnena operacija u Jemenu otkako je zemlja potonula u građanski rat pre dve godine. Podsetimo, Amerika je već uključena u intervenciju Saudijske Arabije u toj zemlji.

„Njujork tajms“ navodi da je reč o prvoj antiterorističkoj akciji koju je odobrio Donald Tramp otkako je pre devet dana inaugurisan za 45. predsednika SAD.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala