Predsednik Meksika: Razgovori o zidu neće biti javni

© AP Photo / John Locher, FileDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Meksika Enrike Penja Njeto dogovorio se tokom telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom da se tema plaćanja izgradnje zida na granici između dveju zemalja ne razmatra javno, navedeno je u saopštenju meksičkih vlasti.

„Kada je reč o plaćanju graničnog zida, oba predsednika su jasno i glasno istakla razilaženje stavova u vezi sa tom veoma škakljivom temom i dogovorili su se da te nesuglasice reše tokom sveobuhvatnog razgovora o svim aspektima bilateralnih odnosa. Predsednici su se, takođe, dogovorili da za sada ne razgovaraju javno o toj protivrečnoj temi“, navedeno je u saopštenju. 

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
O čemu će Putin i Tramp razgovarati sutra

Ranije je saopšteno da je američki predsednik u petak telefonom razgovarao sa predsednikom Meksika Enrikeom Penjom Njetom nakon otkazivanja bilateralnog sastanka.

Ove sedmice Tramp je potpisao ukaz o izgradnji zida na granici sa Meksikom kako bi sprečio priliv nelegalnih imigranata.

Tramp insistira na tome da Meksiko plati izgradnju zida, što je predsednik Meksika Enrike Penja Njeto nekoliko puta odbio. 

Tramp je potom na Tviteru napisao da je u tom slučaju najbolje da se otkaže planirana poseta meksičkog predsednika Vašingtonu. 

Izgradnja zida koju treba da „plati Meksiko“ jedno je od ključnih Trampovih predizbornih obećanja.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala