O čemu će Putin i Tramp razgovarati sutra

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Telefonski razgovor predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, planiran je za sutra, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp uskoro razgovara sa Putinom

„Da, potvrđujem to“, rekao je Peskov.

On je naveo da tokom telefonskog razgovora Putin namerava da čestita Trampu stupanje na novu dužnost i da za vreme razgovora razmeni mišljenja o stanju bilateralnih odnosa. 

Savetnica Trampa Kelijan Konej je u intervjuu televiziji Si-Bi-Es saopštila je da će Tramp i ruski lider razgovarati o borbi protiv radikalnog islamskog terorizma, kao i o nizu drugih pitanja.

„Pretpostavljam da će razgovarati o zajedničkom radu na temu kako da ove dve nacije pobede radikalni islamski terorizam“, izjavila je ona.

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp govori na mitingu u Ešvilu u Severnoj Karolini - Sputnik Srbija
Tramp ukida sankcije Rusiji?

Portparolka MIP-a Rusije Marija Zaharova izjavila je na redovnom brifingu govoreći o saradnji sa novom administracijom Donalda Trampa: „Čekamo njeno konačno formiranje. Spremni smo da otpočnemo sveobuhvatni dijalog“.

Ranije se u američkim medijima pojavila informacija da će prvi telefonski razgovor Trampa, koji je stupio na dužnost predsednika SAD 20. januara, sa Putinom biti u subotu.

Sam Tramp je u jučerašnjem intervjuu za „Foks njuz“ rekao da računa da će uskoro razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala