Sirijski ustav nisu napisali okupatori, kao irački

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaVstreča glavы MID RF S. Lavrov s predstavitelяmi siriйskoй oppozicii
Vstreča glavы MID RF S. Lavrov s predstavitelяmi siriйskoй oppozicii - Sputnik Srbija
Pratite nas
O projektu sirijskog ustava ima mnogo glasina, u dokumentu se težilo da se objedine svi pristupi opozicije i Vlade Sirije, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov na sastanku sa predstavnicima sirijske opozicije u Moskvi.
Damask - Sputnik Srbija
Novi delovi ruskog nacrta ustava Sirije: Bez verske i polne diskriminacije

„O nacrtu ustava, koji je predstavljen na sastanku u Astani ima mnogo glasina“, rekao je on.

Po rečima Lavrova, „u nacrtu Ustava pokušano je da se objedine zajedno svi pristupi koje su nam izlagali i vlada i predstavnici opozicije tokom poslednjih nekoliko godina“.

On je dodao da se ne može uporediti ruski nacrt sirijskog ustava sa ustavom Iraka, koji su napisale SAD, odnosno „Pol Brenan, predstavnik SAD, koji je bio faktički guverner u toj okupiranoj zemlji“.

Prema rečima Lavrova, to je pogrešan stav jer su u Iraku upravo bili okupatori koji su napisali ustav i beskompromisno ga nametnuli iračkom narodu.

Stanovnici istočnog dela Mosula tokom borbi protiv DAEŠ-a - Sputnik Srbija
U Siriji „cvetaju“ trgovina organima i prostitucija

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je naveo da je početak međusirijskih pregovora u Ženevi odloženo sa 8. februara na kraj narednog meseca. Međutim, on je naveo da se zbog primirja u Siriji ne mogu dalje odlagati pregovori.

Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova je na redovnoj konferenciji izjavila da je ruska delegacija, predstavivši nacrt budućeg Ustava Sirije, označila krug pitanja koja na ovaj ili onaj način stoje pred učesnicima diskusije i ni u kojem slučaju ne pokušava da nametne formu organizacije Sirije.

Prema njenim rečima, o tome kakva će biti Sirija odlučiće sami Sirijci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala