Aleksandar Jablanović podneo ostavku

© Sajt Vlade KosovaAleksandar Jablanović
Aleksandar Jablanović - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je prihvatio ostavku državnog sekretara Aleksandra Jablanovića zbog zloupotrebe službenog automobila i dodao da u tom ministarstvu nema zaštićenih. Jablanović je poručio da će dokazati da su optužbe protiv njega lažne.

„Kasno sinoć dobio sam izveštaj naše komisije koja je sprovodila istragu po pitanju da li je bilo zloupotrebe službenog automobila Ministarstva rada, a gde je konstatovano da je vozilo bilo stavljeno na raspolaganje licima koja nisu imala prava da ga koriste“, rekao je Vulin nakon obilaska Gerontološkog centra u Mladenovcu.

On je kazao da je konstatovano da je to urađeno mimo odgovarajućeg pravilnika koji reguliše upotrebu službenih vozila.

Davanje poklona-ilistracija - Sputnik Srbija
Šta su političari poželeli samo za sebe

Ministar je naveo i da je nakon toga prihvatio ostavku državnog sekretara Jablanovića, koji je prihvatio odgovornost za to što je ustupio vozilo Ministarstva rada licima koja na to nisu imala pravo.

„Ovo je prekršaj zbog kog nikoga u državnoj upravi ne biste mogli da otpustite i za koji ne znam da je bilo ko otpušten, pa čak i u nekom privatnom preduzeću, ali Jablanović nije običan zaposleni“, dodao je Vulin.

Vulin, koji je i predsednik Pokreta socijalista rekao je da je Jablanović političar, državni sekretar i da baš zbog toga što je član njegove partije i zato što mu je prijatelj „bio dužan da se na poseban način stara o imovini koja mu je poverena, kao i o ugledu Ministarstva“.

On je naveo da Jablanović nema baš nikakve veze sa delima svoga brata, ali da će o tim delima svoje mišljenje i konačnu reč dati Tužilaštvo i sud, a ne mediji.

„Jablanović je dopustio sebi da pogreši i da službeno vozilo stavi na raspolaganje nekome ko na to nema prava“, rekao je Vulin.

On je naveo da zna da će ovo biti posebno neobično nekim partijama bivšeg režima koje „nikada nikoga nisu kaznile za mnogo veće i ozbiljnije prekršaje“, dodajući da se po tome sadašnja vlast razlikuje od njih.

Skupština Srbije - Sputnik Srbija
Srpske stranke — bezidejno, korumpirano, istrošeno

„U Ministarstvu rada niko nije i ne može da bude zaštićen ukoliko neko napravi bilo kakav prekršaj. Jablanović je podneo ostavku, ja sam tu ostavku uvažio i što se Ministarstva rada tiče, ta priča je završena“, zaključio je Vulin.

Jablanović: Dokazaću da su optužbe bile lažne

Državni sekretar Ministarstva za rad Aleksandar Jablanović potvrdio je danas da je podneo neopozivu ostavku na tu funkciju nakon što su se pojavile informacije o hapšenju njegovog brata i poručio da će na sudu dokazati da su optužbe iznete na njegov račun bile lažne.

Mediji su preneli da se brat Aleksandra Jablanovića, Marko, u trenutku privođenja nalazio u službenom vozilu Ministarstva rada.

„Mogu da prihvatim odgovornost da sam dozvolio da se u mom službenom automobilu preveze moj brat i njegova supruga, ali ne mogu da prihvatim laž da je u njemu prevožena droga, mogu da prihvatim da je moj brat priveden, ali ne i da je unapred osuđen u medijima samo zato što je moj brat“, rekao je Jablanović u pisanoj izjavi.

Dodao je da ne želi da bude teret ministru Aleksandru Vulinu koji, kaže, radi bolje nego iko pre.

On će, najavio je, na sudu dokazati da su optužbe koje su iznete na njegov račun bile lažne.

„Poslednji napadi bez dokaza, kakvi su svojstveni pojedinim dnevnim novinama u Srbiji, prešli su granicu ukusa i realnosti i prešli u svet mašte i fikcije“, rekao je Jablanović.    

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala