Nova evropska rezolucija o BiH protiv Srpske

© Flickr / European ParliamentEvropski parlament
Evropski parlament - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pred evropskim parlamentarcima uskoro će se naći nova rezolucija o BiH, čiji je autor Kristijan Dan Preda, a njen nacrt pokazuje da je u ključnim pitanjima usmerena protiv stavova i politike Republike Srpske.
Bivši zamenik šefa CIA za Balkan Stiv Majer (u sredini) u nedavnoj poseti Republici Srpskoj razgovorao je sa predsednikom RS Miloradom Dodikom. - Sputnik Srbija
Mnoge granice na Balkanu nisu održive

Preda, koji je izvestilac Evropskog parlamenta za BiH, u tekstu koji je predložio o dva veoma važna pitanja — popisu stanovništva i odluci Ustavnog suda BiH u vezi sa Danom Republike, iskazao je stavove koji su direktno protiv Republike Srpske, piše „Glas Srpske“.

Na nacrt rezolucije upućeno je gotovo 300 amandmana, najviše od strane hrvatskih poslanika i Haralda Vilimskog iz Slobodarske partije Austrije.

Vilimski, u jednom od amandmana, navodi da se referendum o Danu Republike odnosio na područje za koje su nadležni entiteti i da Evropski parlament priznaje volju građana Srpske da izraze stav o zakonima i institucijama nametnutim dekretima visokog predstavnika koji narušavaju vladavinu prava i Dejtonski sporazum.

 

Izvor: RTRS

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala