Rusija: Nema alternative za saradnju u borbi protiv terorizma

© Sputnik / Alexei Druzhinin/Anton Denisov/Press service of the president of the Russian FederationKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin više puta je govorio da ne postoji alternativa saradnji u borbi protiv terorizma, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući izjave američkog predsednika.
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Hiljadu odsto sam uz agente CIA

U predstavljanju programa nove administracije na sajtu Bele kuće se navodi da će uništenje terorističke grupe DAEŠ biti jedan od prioriteta nove američke administracije i da će za to biti potrebna koaliciona akcija. Na svojoj inauguraciji Donald Tramp je izjavio da SAD nameravaju da ujedine civilizovani svet u borbi protiv „radikalnog islamskog terorizma“ koji mora da bude izbrisan sa lica zemlje.

„Za sada je rano govoriti o inicijativama. Naravno da islamski fundamentalizam i terorizam predstavljaju pretnju za sve zemlje, uključujući i našu. Međutim, sada je tek početna faza ulaska u posao predsednika Trampa i potrebno je sačekati neke kontakte, a to se za sada nije dogodilo“, rekao je Peskov novinarima.

Istovremeno, on je istakao da je „predsednik Putin više puta govorio da ne postoji alternativa saradnji u borbi protiv terorizma i o nemogućnosti jedne zemlje da se sama efikasno bori sa najvećim izazovom 21. veka“.

Uskoro datum razgovora Putina i Trampa

Kremlj očekuje da će uskoro biti dogovoren datum mogućeg telefonskog razgovora predsednika SAD Donalda Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je Peskov.

Predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Hoće li se Tramp i Putin rukovati u Beogradu

„Trenutno se dogovora telefonski razgovor. Nešto više informacija nemamo, ali očekujemo da će uskoro biti dogovoren datum eventualnog telefonskog razgovora. Za sada se to nije dogodilo“, rekao je Peskov novinarima.

Portparol ruskog predsednika takođe je za sada, takođe, nema ni informacija o sastanku Trampa i Putina. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala