Tramp: Hiljadu odsto sam uz agente CIA

© REUTERS / File PhotoDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da ratuje s „nečasnim medijima“ koji su se, prema njegovim rečima, pripremali da ga posvađaju s obaveštajnom službom. Tramp je posetio sedište Centralne obaveštajne uprave (CIA) u Lengliju.
Donald Tramp na konferenciji 11. januar 2017. godine - Sputnik Srbija
Tramp: Obaveštajci priznali da je kompromitujući materijal lažan

„Razlog što sam došao jeste u tome što neprestano ratujem s medijima, oni su najnečasniji ljudi koji postoje“, rekao je Tramp obraćajući se saradnicima CIA. 

Prema njegovim rečima, mediji su pokušali da predstave stvari kao da postoji neprijateljstvo između njega i obaveštajnih službi.

Tramp je izjavio da to uopšte nije istina. „Niko nema jača osećanja prema obaveštajnoj zajednici i CIA od Donalda Trampa“, istakao je predsednik SAD. 

On je dodao da „hiljadu odsto“ podržava CIA. „Ponovo ćemo početi da pobeđujemo, a vi ćete to predvoditi“, obećao je Tramp.

On je, takođe, visoko ocenio kandidata za direktora CIA Majka Pompea. Tramp smatra da je, nakon sastanka s Pompeom, ostao bez sumnje da je on najbolji od devet kandidata. 

„Volim vas, poštujem vas, niko vas ne poštuje više od mene“, naglasio je Tramp.

Bela kuća u svitanje - Sputnik Srbija
Novi prioriteti Bele kuće: Od novog PRO i borbe protiv DAEŠ-a do izlaska iz TTP-a

Novi američki predsednik je, inače, ranije oštro kritikovao američke obaveštajne službe koje su optužile Rusiju da je pokušala da mu pomogne na izborima i dozvolile da u medije procure informacije o anonimnom izveštaju u kojem se tvrdi da Rusija poseduje kompromitujuće podatke o Trampu.

Direktor američke obaveštajne službe Džejms Kepler, koji je radio do promene administracije 20. januara, izrazio je „ozlojeđenost“ zbog curenja informacija, ali se nije izvinjavao, niti je obećao da će krivci biti kažnjeni. 

Tramp je, takođe, ponovio da je neophodno uništiti terorističku organizaciju DAEŠ, zabranjenu u SAD, Rusiji i drugim zemljama.

„Potrebno je izbaviti se od DAEŠ-a, nemamo drugog izbora… Radikalni islamski terorizam mora biti sravnjen sa zemljom“, rekao je Tramp obraćajući se saradnicima CIA.

Prema njegovim rečima, SAD „nisu iskoristile svoje istinske mogućnosti“ u borbi protiv terorizma.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala