Rusija će uskoro sići sa naslovnica

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaLider Partije rasta Boris Titov govori na konferenciji za medije u pres-centru agencije "Rusija sevodnja"
Lider Partije rasta Boris Titov govori na konferenciji za medije u pres-centru agencije Rusija sevodnja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tema Rusije će uskoro sići sa naslovnih strana novina u SAD, a tome će doprineti novi američki predsednik, republikanac Donald Tramp, smatra biznis-ombudsman Boris Titov, koji je u petak prisustvovao inauguraciji američkog predsednika.
Donald Tramp za govornicom na inaoguraciji u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Tramp: Vraćam vlast narodu (video)

„Mislim da ima šanse da se odnos između dve zemlje poboljša. Mislim da će tema Rusije danas, najverovatnije, sići sa naslovnih strana novina i postati mnogo opuštenija, jer su, naravno, tu temu uglavnom razvijale demokrate, ne zato što su protiv Rusije, već zato što su želeli povod da se bore protiv Trampa, da što je više moguće iskomplikuju početak njegovog predsedničkog mandata“, istakao je Titov odgovarajući na pitanje na koji način će se razvijati odnosi sa Rusijom nakon zvaničnog stupanja Trampa na dužnost.

Titov smatra da će dve zemlje početi sa postepenom, sistemskom normalizacijom odnosa.

„Ali sada ta tema (komplikacija odnosa sa Rusijom) više ne vredi i zato će Rusija sići sa prvih stranica i sada će početi normalizacija odnosa. Sistemska i postepena. I to je najvažnije“, rekao je on.

Ruski sistem Iskander - Sputnik Srbija
Ruske rakete ostaju u Kalinjingradu dok god su rakete NATO-a u Evropi

Biznis-ombudsman istakao je da je prvi put prisustvovao inauguraciji stranog predsednika, ali da je bio na prošloj inauguraciji predsednika Rusije.

U petak je Tramp zvanično postao 45. predsednik SAD nasledivši Baraka Obamu. Obraćajući se publici i gostima ceremonije, Tramp je obećao da će „Ameriku ponovo učiniti jakom, ponosnom, bogatom i bezbednom“. Na kraju govora Tramp je ponovio moto svoje kampanje, rekavši okupljenima: „Zajedno ćemo ponovo učiniti Ameriku velikom“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala