Ambasada SAD: Kosovo je suverena, nezavisna država

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaKosovo
Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada SAD na Kosovu pozvala je Beograd i Prištinu da izbegnu opasnu retoriku i da nastave da rade na normalizaciji odnosa, navodeći da Amerika snažno podržava dijalog, kojim posreduje EU, kao najbolji način da se unaprede odnosi.
Kajl Skot i Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić sa Skotom: Stvorili ste mnoge nevolje

„Pozivamo sve strane da izbegnu opasnu retoriku i da nastave da rade na normalizaciji odnosa i na poboljšanju života građana obe zemlje. Danas slavimo rođendan dr Martina Lutera Kinga, koji je rekao: ’Uvek je pravo vreme da se uradi ono što je ispravno‘. Sada je pravo vreme da radimo na saradnji i protiv sukoba“, navodi se u saopštenju Ambasade SAD, prenosi RTK2.

U saopštenju se navodi i da SAD snažno podržavaju dijalog kojim posreduje EU kao „najbolji način da se unaprede odnosi Kosova i Srbije“.

„Drago nam je što nije bilo nikakvih sukoba na granici, ali od porasta nacionalizma niko nema koristi“, ukazuje se u saopštenju.

Ambasada je u saopštenju navela i da SAD poštuju pravo Kosova da upravlja time ko i šta prolazi preko njegove granice, dodajući da je „Kosovo suverena, nezavisna država“.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala