Putin se nada razvoju veza Rusije i Moldavije

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Moldavije Igora Dodona
Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Moldavije Igora Dodona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je na sastanku sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom izjavio da odnosi Rusije i Moldavije u poslednje vreme nisu bili najbolji, ali će Dodonova poseta Moskvi biti podsticaj za razvoj odnosa između država.
Lider socijalista Igor Dodon - Sputnik Srbija
Dodonova prva poseta biće Moskvi

„Drago mi je da Vam poželim dobrodošlicu u Moskvu. Moldavija je važan partner Rusije u regionu. Nažalost, znamo da odnosi između dve zemlje proteklih godina nisu bili najbolji. O tome govori i pad u trgovinskoj razmeni. On je dva puta opao za poslednjih nekoliko godina“, rekao je Putin.

„Ali nadam se da će Vaša prva poseta Rusiji, što je Vaš prvi put u inostranstvo na funkciji predsednika, imati dobar podsticaj za razvoj naših bilateralnih odnosa u svim oblastima i, naravno, moje kolege i ja ponovo Vam čestitamo na izboru za predsednika Moldavije i na preuzimanju dužnosti“, rekao je ruski predsednik.

Navijači na meču Frnacuska - Island u Rejkjaviku - Sputnik Srbija
Izbori u svetu: Drž‘ se Putina i pobedićeš

Sa svoje strane, lider Moldavije izjavio je da očekuje da će zemlje uspeti da uspostave strateško partnerstvo. „Narod Moldavije se nada da ćemo 2017. započeti novu fazu i da ćemo moći da obnovimo strateško partnerstvo u ključnim oblastima“, istakao je Dodon.

„Ovo je moja prva zvanična poseta od izbora… Zbog toga većina građana, cela Moldavija, sa pažnjom prati ovu posetu i nada se rešavanju problema koji su se nagomilali“, rekao je moldavski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala