Ruske specijalne službe čuvaju Kusturicu

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Emir Kusturica
Vladimir Putin i Emir Kusturica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najveću brigu za bezbednost reditelja Emira Kusturice vodi Rusija.
Emir Kusturica - Sputnik Srbija
Kusturica: Živimo Šekspirovo doba

Proslavljenog srpskog filmskog režisera već izvesno vreme prate i o njegovoj bezbednosti brinu ruske službe bezbednosti, Spoljna obaveštajna službe Rusije ali i pripadnici Federalne službe bezbednosti (FSB).

Mesto gde provodi najviše vremena — Mećavnik, odnosno Drvengrad na Mokroj gori, ali dobrim delom i Andrićgrad u Republici Srpskoj, pokriveni su satelitskim nadzorom uvek kad se Kusturica nalazi u njima, ali i kada je na putu ka njima.

Ruska bezbednosna briga za Kusturicu pojačana je nakon što je dobio Orden prijateljstva od predsednika Rusije Vladimira Putina.

Emir Kusturica - Sputnik Srbija
Kusturica dobio svoju zvezdu u Rusiji

Miroslav Lazanski tvrdi da je dovođenje Kusturice u vezu sa atentatom koji se dogodio u Sopotu, iako to nije imalo veze sa njim, označavanje njega kao mete.

„Kusturica je neko ko zastupa Srbe i naše interese, i zbog toga je meta broj 1 za džihadiste i sve koji su protiv Srba. Povezivanje njega sa atentatom u Sopotu i tvrdnje da je njegov život bio ugrožen je označavanja njega kao mete“, objašnjava Lazanski.

Lazanski tvrdi i potvrđuje da je Kusturica pod zaštitom ruskih službi.

„Ruske službe štite Kusturicu i prate njegovo kretanje. Ko bi hteo da ugrozi Kusturicu ušao bi u sukob sa ruskim specijalnim službama, a znamo koliko su one efikasne. Svi se sećamo onog koji je popio polonijum u Londonu“, kaže Lazanski.

 

Izvor: Pravda

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala