Dodik: Bakir izmišlja genocid, Bakir nije BiH

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je za RS trajno neprihvatljiva ocena Bakira Izetbegovića i njegovih saradnika da je Srpska „nastala na genocidu“.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik o Inckovoj izjavi: Od takve protuve ništa ne očekujem

„To pokazuje ambiciju Bakira Izetbegovića da je on Bosna — naravno da on nije BiH. Neka mu je sretno u toj Bosni u kojoj on jeste Bosna“, rekao je Dodik danas novinarima u Trnu kod Laktaša, prenose banjalučki mediji.

On je istakao da Bakir Izetbegović ovde nije BiH, već samo bošnjački član Predsedništva BiH, kako je to i rečeno i ništa više.

Govoreći o veb-stranici Predsedništva BiH, na kojoj se nalazi govor Bakira Izetbegovića sa prezentacije projekta „Genocid nad Bošnjacima 1992–1995“, u okviru koga se, između ostalog, navodi da je u Prijedoru počinjen genocid, što nijedna pravosudna institucija nije potvrdila, Dodik je rekao da je ovakav Izetbegovićev istup velika zloupotreba, kojom treba da se bave drugi.

On je ocenio da je očigledno da je bilo zločina i niko ne može to da porekne, ali sve ovo vreme baveći se tim pitanjem govori koliko su neki razočarani ili ostrašćeni u tom pogledu. 

Milorad Dodik na Svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske - Sputnik Srbija
Dodik: Srpska je osnovana iz potrebe naroda da živi

Dodik je rekao da bi za svaki ratni sukob, pa i ovaj koji se desio u BiH, bilo dovoljno da oni koji su odgovorni za stradanje odgovaraju. On smatra da se i taj proces privodi kraju.

Sada se, kako je naveo, čuje i vidi novi politički proces koji ide za tim da neke ljude, odnosno čitav jedan narod, dovode u poziciju da ga optuže ili prizivaju neke karakteristike koje ne stoje.

„Naravno da se nije desio genocid, bez obzira na ambiciju Bakira Izetbegovića kojeg sam video tamo sa Naserom Orićem, jer on smatra da to ima pravo i da to za Bošnjake ne bi trebalo da bude nikakav problem. Ja moram da kažem da su to čiste izmišljotine što se toga tiče i ne može se govoriti o genocidu, ali se može govoriti o stradanju kojeg je bilo na svim stranama“, naglasio je Dodik.

On je rekao da je činjenica da u Sarajevu nikada nisu ispitani Kazani i mnogo šta drugo što se tamo Srbima dešavalo, što govori o tome da postoji skrivena namera sa njihove strane i ignorisanje stradanja drugih, a samo favorizovanje svojih stradanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala