DS će podržati kandidaturu Saše Jankovića

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLDragan Šutanovac
Dragan Šutanovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedništvo Demokratske stranke donelo je danas odluku da podrži kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije, saopštio je danas predsednik DS Dragan Šutanovac.

Šutanovac je rekao da je Saša Janković najbolji kandidat za predsednika Srbije i da je ubeđen da će Janković, uz podršku DS-a i građana koji veruju u evropsku Srbiju, biti izabran za predsednika.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo DS-a je odluku donelo jednoglasno, smatrajući da je Janković pokazao da se zalaže za vrednosti koje danas „najviše nedostaju Srbiji“, a to su, kako je naveo, zaštita vladavine prava, izgradnja institucija, odbrana ljudskih i manjinskih prava, zaštita radnika, ugroženih i obespravljenih ljudi.

Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Nemoguće da me Vučić ne podrži

„Janković je personifikacija vrednosti za koje se DS zalaže od svog osnivanja“, rekao je Šutanovac na konferenciji na novinare.

Kako je dodao, jedan deo DS-a smatrao je da demokrate treba da imaju svog kandidata, ali DS nije vođena uskostranačkim interesima, sujetom ni egom, već interesima građana Srbije.

Predsednik DS-a kaže da je stranka odluku donela danas nakon razgovora sa predstavnicima opozicije, sa kojima su smatrali „da mogu da razgovaraju“.

Šutanovac je pozvao i sve proevropske stranke da podrže kandidaturu Jankovića.

Upitan da li je DS nečim uslovila podršku Jankoviću, Šutanovac je rekao da je jedini uslov da Janković „poštuje vrednosti za koje se DS zalaže“.

„To je jedini uslov koji je i on podržao“, kazao je Šutanovac i dodao da nema dilemu da je Janković najbolji kandidat i da će biti najbolji predsednik.

Šutanovac je dodao i da se DS sprema za vanredne parlamentarne izbore, ali da „po informacijama sa kojima raspolažu“ teško da će do njih doći na proleće.

Izvor: Tanjug


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala