Ivanić: Još odlučnije čuvati Srpsku (video)

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCIC Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić
Član Predsedništva BiH Mladen Ivanić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić povodom dana RS rekao je za Sputnjik da je 9. januar pravi trenutak da se pokaže jedinstvo srpskog naroda.
Republika Srpska proslavila rođendan (video, foto)

Kao čovek koji dolazi iz redova opozicije u Republici Srpskoj Ivanić kaže da je dolaskom u Banjaluku želeo da pokaže da je ovo dan svih, nevezano od političkih stavova i razlika u pogledima na dnevne političke teme, jer RS je preduslov za opstanak srpskog naroda u celini.

„Nas ovde čuvaju institucije, a RS je pre svega jedna snažna institucija koja nam omogućava da imamo mehanizme kojima možemo da kontrolišemo sopstveni razvoj, ali i da bitno utičemo na to šta je Bosna i Hercegovina“, rekao je Ivanić i naglasio da je jako bitno da se ovaj datum obeležava i u budućnosti.

„Uveren sam da su ovi koji su pokušavali da nam ospore pravo na ovaj dan napravili najveću grešku, ali ne nama. Oni su napravili najveću kontrauslugu sebi. Sve ovo što se događa samo nam je dalo do znanja da moramo još ozbiljnije, još jače, još odlučnije da čuvamo vlastite institucije i ja se nadam da će to ostati u generacijama koje dolaze“, rekao je predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić za Sputnjik.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala