Vučić: Poštujem rad Nikolića, lično bih da nastavim da budem premijer

© Tanjug / TANJA VALICPremijer Srbije Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je večeras da stranački organi na kojima će biti doneta odluka o predsedničkom kandidatu te stranke još nisu zakazani.

Istakao je da poštuje dosadašnji rad predsednika Tomislava Nikolića, a da bi on lično voleo da nastavi da obavlja premijersku funkciju.

„Voleo bih da ovaj posao nastavim da radim, a šta će sve da se događa i kako — otom-potom. Želim o svemu da razgovaram sa Nikolićem i mislim da je on radio pristojno i da je dao dobre rezultate“, rekao je Vučić za televiziju Prva, u emisiji sa bivšim kancelarom Nemačke Gerhardom Šrederom.

Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Nemoguće da me Vučić ne podrži

Premijer je rekao da parlamentarnih izbora „neće biti, ako ne budu neophodni“.

Odluka će biti doneta, ističe, na osnovu procene kako funkcionišu stvari u Vladi i Skupštini.

„Zavisiće od toga da li će biti većine u parlamentu ili ne. Kako gledamo na budućnost i da li možemo da sprovedemo ustavne reforme, koje moraju da budu sprovedene najkasnije do druge polovine 2018. godine“, objasnio je Vučić.

Ako ih i bude, tvrdi, građani neće platiti nikakvu cenu, ukoliko „idu“ zajedno sa predsedničkim.

Podsetio je da su i prošli izbori prošli bez stvaranja deficita, ne zbog toga što je to MMF stavio kao uslov, već zbog discipline Vlade.

Na pitanje šta bi posavetovao Vučića, bivši nemački kancelar Gerhard Šreder rekao je da je srpski premijer jasno odgovorio da će da raspiše izbore ako bude neophodno, kako bi za svoju reformsku politiku obezbedio većinu.

Sanda Rašković Ivić u Sputnjikovom studiju - Sputnik Srbija
Sanda Rašković Ivić: Parlamentarni izbori nepotrebni

„Ne očekujte od čoveka iz Nemačke da dâ javni savet o tome. Premijer Vučić će uraditi ono što je neophodno da se osiguraju njegova reformska politika i kurs ka EU“, rekao je Šreder.

Upitan šta bi bilo sa premijerskom pozicijom ukoliko odluči da se kandiduje na predsedničkim izborima, Vučić odgovara:

„Ja sam se kandidovao na izborima i nisam krio — imali smo izbore za predsednika Vlade, iako su bili izbori za Parlament. Svako je izašao sa svojom kandidatom, mi smo dobili ogromnu većinu, a drugoplasirana lista je imala 10 odsto“, podsetio je Vučić.

Za razliku od predsedničkih kandidata, ankete o rejtingu stranaka govore da je SNS na istorijskom maksimumu, dodao je premijer.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala