U Rusiji danas Dan žalosti

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaU Rusiji Dan žalosti
U Rusiji Dan žalosti - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji je danas Dan žalosti povodom tragedije koja se dogodila kada je prilikom pada aviona Ministarstva odbrane Rusije „Tu-154“ u Crnom moru blizu Sočija poginulo 92 ljudi.
Cveće u znak sećanja na poginule u zgradi Akademskog ansambla pesme i igre ruske vojske „Aleksandrov“ u Moskvi. Avion Ministarstva odbrane Rusije Tu-154 u kome su se nalazili članovi ansambla srušio se nakon poletanja iz Sočija. - Sputnik Srbija
Sputnjik na mestu tuge i bola — odatle su krenuli „aleksandrovci“ (foto, video)

Odluku o tome doneo je nedelju ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski predsednik je juče izrazio saučešće porodicama poginulih i naložio premijeru Dmitriju Medvedevu da stane na čelo državne komisije koja će istraživati pad tog aviona.

Medvedev je rekao da će Rusija detaljno istražiti sve okolnosti u vezi sa padom aviona u kojem je poginulo 93 ljudi.

„Ta strašna tragedija je odnela živote ljudi koji su bili energični i imali planove. Među stradalima su novinari, vojnici i muzičari čuvenog ’Ansambla Aleksandrov‘. Oni su leteli u Siriju u mirovnu misiju dobre volje“, saopštio je Medvedev.

Spasilačke ekipe na mestu pada aviona ruskog Ministarstva odbrane Tu-154 u Crnom moru - Sputnik Srbija
Eksperti: Šta je mogući uzrok pada aviona Tu-154

Premijer Rusije je naveo da će „svi pogođeni tom tragedijom primiti neophodnu pomoć“ i uputio saučešće porodicama žrtava.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u 5 sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je listu putnika i navelo je da su u letelici bili 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga „Ansambl Aleksandrov“, koji su krenuli u rusku bazu Hmejmim, gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, i izvršna direktorka humanitarnog fonda „Poštena pomoć“ Jelisaveta Glinka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala