„Njujork dejli njuz“ treba da se izvini za članak o ubistvu Karlova

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova tokom redovne konferencije za medije
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova tokom redovne konferencije za medije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova zahteva od lista „Njujork dejli njuz“ da se izvini zbog članka novinara Gerša Kuncmana o ubistvu ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova.
Cveće ispred portreta ubijenog ruskog ambasadora Andreja Karlova na ulazu u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
„Njujork dejli njuz“: Ubistvo ruskog ambasadora trebalo da se desi ranije

U tekstu je Kuncman uporedio ruskog ambasadora sa ambasadorom nacističke Nemačke Ernstom fon Ratom kojeg je ubio jevrejski student Heršel Grinšpan 1938. godine u znak protesta protiv ratnih zločina Adolfa Hitlera.

„Što se tiče poređenja ambasadora Andreja Karlova sa ambasadorom Trećeg rajha, reći ću jedno: danas ćemo glavnom uredniku lista koji je objavio ovaj ksenofobični članak koji opravdava terorističku akciju poslati pismo u kojem se traži izvinjenje“, napisala je Zaharova na svojoj stranici Fejsbuku.

Ona je takođe ukazala da je Kuncman uporedio terorističke metode DAEŠ-a i Nusra fronta sa borbom Jevreja protiv antisemitizma krajem 30-ih godina prošlog veka. U vezi sa tim, Zaharova je pozvala antifašističke organizacije da daju svoju ocenu ovog članka.

Ranije je saopšteno da je novinar lista „Njujork dejli njuz“ Gerš Kuncman u tekstu o ubistvu ruskog ambasadora izjavio da „neće roniti suze zbog Karlova“. Autor kolumne „iznenađen je što se to ubistvo nije dogodilo mesecima ranije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala