Ruski ambasador nije imao obezbeđenje, jer...

© Foto : Russian Embassy in TurkeyRuski ambasador u Turskoj Andrej Karlov
Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin objasnio je zašto u trenutku ubistva ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova diplomata nije imao obezbeđenje.
Ubistvo ambasadora Rusije u Ankari - Sputnik Srbija
Zašto je atentator morao da bude likvidiran

„Stvar je u tome da postoji opšte pravilo po kojem obezbeđenje Ambasade nosi oružje samo na teritoriji same Ambasade. Izvan ograde se ne izlazi sa oružjem. U tome je problem. Stvar nije u Turskoj, tako je u većini zemalja“, rekao je Putin tokom razgovora sa parlamentarcima.

On je naveo da bi se sa jednim brojem zemalja, uzimajući u obzir specifičnosti procesa koji se tamo odvijaju, moglo dogovoriti i o drugačijim pravilima, kao i da je on za taj dogovor.

Predsednik Rusije je izrazio nadu da će tragedija u Berlinu naterati zapadne partnere da tešnje sarađuju sa Rusijom u borbi protiv terorizma.

Ranije je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan objasnio zašto je policija na licu mesta likvidirala Mevluta Altintaša, ubicu ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari.

Andrej Karlov napadnut je na otvaranju izložbe u Ankari 18. decembra, a od zadobijenih rana preminuo je na licu mesta. Ubica koji je likvidiran tokom specijalne operacije zvao se Mevlut Mert Altinaš i on je više od dve godine radio u turskoj policiji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala